gabriellajoss

Gabriella Joss

Ingefärashots

Du behöver: 

200 gram ingefära

2 citroner

5 dl vatten

2 tsk honung

Färsk gurkmeja

Gör såhär: 

 1. Skala ingefäran och gurkmejan och finriv allt.
 2. Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm på låg värme. Det ska inte koka!
 3. Ta bort kastrullen och pressa i citron och blanda i honung. Låt det sedan stå i cirka 30 min innan du häller över det till en flaska eller liknande.

Jag testade sedan två olika varianter på denna dryck när jag väl hade värmt upp allting . Den ena mixade jag bara ihop och den andra silade jag. Så nu får vi se vilken som blev bäst. Har läst i Food Pharmacy (tror jag det var) att det blir mer fiberrikt om man mixar allt tillsammans. Så vi får se hur det smakar och vilken av dessa drycker som blev bäst. Något drygt var att gurkmejan färgade av sig i hela min mixer och den är jag sååå glad över. Den där nya jag har från Smeg.. Så nu är den helt gul i plasten… Bläää. Ja ja.. Hoppas den bleks med tiden gång.

Hur brukar ni göra era ingefärashots? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tove

  På riktigt tror jag att det här funkar, förra hösten och vintern var jag förkyld och krasslig om och om igen på löpande band, värre än barnen till och med 🙄 Började med ingefärsshots dagligen från februari och var inte ens minsta förkyld en endaste gång efter det, förrän NU, Nu är jag gravid med tredje barnet och man får tydligen inte ta ingefärsshots som gravid 😰 Så nu väntar jag mig en riktig sjukvinter innan bebisen kommer i februari 😅 Så fort som möjligt ska jag börja igen!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det tror jag med att det gör!! 🙂 men va får man inte!? Varför då!? Stort grattis och hoppas du klarar dig från alla förkylningar och sjukdomar!! <3 kram

   1. Tove

    Jag läste lite om det och det stod att ingefära kan ha skadlig effekt, framkalla missfall osv! 😳 Men man kan få i sig det i normal mängd som i kryddning, men att dricka det är tydligen för starkt tråkigt nog 😑 Men det är förmodligen sista graviditeten så det är lika bra att den är lite tuff för då kanske jag inte längtar tillbaka lite nostalgiskt 😄 Tack snälla du ❤️

 2. Sofia

  Hej! Har inget med inlägget att göra men vi firar bröllopsdag i helgen och tänkte ta med barnen och gå ut och äta hotellfrukost. Har du nått tips på ställe med bra hotellfrukost? 😋

 3. Cissi

  Jag har bara silat av tidigare men kan tänka mig att det är ännu bättre att mixa så att man får i sig allt. Måste testa 😀

 4. Nina

  Lägg kannan i vatten med klorin i så blir den som ny eller ställ ut den i solen 👌 Jag fick samma problem med gurkmeja med min nya mixer ifrån Blendtec som kostade 9000kr. Men den blev som ny 😊

 5. Kikki

  Jag kor nastan samma recept men pressar i 2-3 eco apelsiner ocksa. Tips ar att inte pressa i citron och apelsin forran allt ar svalt, da cvitaminet minskar annars.sa samma men honungen, vanta helst till det iaf ar fingervarmt.

 6. Caroline

  Haha jag kör citron och ingefära rätt genom juicepressen bara :p starkt, enkelt, men det finns säkert nån tanke med att det egentligen ska kokas tänker jag (typ vissa ämnen kanske frigörs bättre, som med tomater?).

  1. Ninna

   När viss mat värms upp så frigörs vitaminer o mineraler. Tillsamman med lite svartpeppar så tas gurkmeja och ingefära bättre upp av kroppen. Häller också i honung och citron när det svalnat. Annars försvinner det mesta nyttiga. Vet en som dricker detta nästan varje dag o håller sig frisk hela vintern. Inte ens en förkylning. Dock har hon inga barn på förskolan😂. Kram

 7. Marie

  Jag kör ingefäran i en mixer och lägger sedan i en kastrull med en liter vatten och värmer allt till 55 grader (ingefärans nyttiga egenskaper försvinner vid 60 grader) låter sedan allt svalna innan jag silar vätskan och blandar i honung (honungens nyttiga egenskaper försvinner vid 40 grader). och använder saften av två citroner. 1 liter dryck räcker ca 30 dagar.

stats