gabriellajoss

Gabriella Joss

Jag ska bo kvar i huset

Med tanke på att detta stod i tidningar så vet jag inte om det är så att någon har missat det (haha) men tänkte ändå att jag ska skriva ut det och förklara hur jag tänker. Jag bestämde mig för några dagar sedan att jag ska bo kvar i huset. Jag har ju känt att det är för stort för bara mig och två barn + att jag är så extremt ohändig. Har liksom tummen precis mitt i handen och kan inte göra något alls typ.. Låter kanske konstigt men för oss har det alltid varit så självklart att F har skött allt sådant medan jag har gjort annat. Vi har kompletterat varandra så sjukt bra. Och nu står jag här och känner att “varför har jag aldrig i mitt liv hängt upp en tavla?”, haha.. Instämmer att jag låter som en extremt osjälvständig människa som inte kan något alls men för oss var “rollerna” så självklara och jag har gjort mycket annat som han inte ens har behövt fundera på. Så blir ju mycket nytt för honom med som han inte har behövt göra i hans nya liv =) Men ja.. Har också känt att det känns jobbigt att bo en bit från stan när jag inte har bil eller körkort. På detta är jag också extremt mörkrädd och kan knappt vara på nedervåningen själv om det är mörkt ute.

Iallafall! När jag nattade Jason så slog det mig bara att “nej, jag kan inte flytta härifrån”. Det var som om det bara kom över mig när han låg och pratade om hur roligt han hade haft det med grannbarnen. Jag älskar ju huset och har kämpat så mycket för det. Älskar också området, alla fantastiska grannar (som alla har kids i samma ålder), att få bo i hus och bara kunna gå ut och in osv. Finns liksom inget som skulle bli bättre i en lägenhet i centrum. Så jag tänkte om och bestämde mig för att jag får lära mig allt jag behöver. Tanken är ju att jag ska ha mitt körkort redan nu i december. Bilen kommer i januari. Får köpa en snöslunga nu till vintern och på sommaren får jag klippa gräset i bikini medan jag bättrar på brännan. Allt går ju om man vill och jag tror på något vis att jag grejar detta själv. Annars får jag väl ta in folk i den mån jag kan! Vet ju att huset verkligen är barnens trygghet och även min på många sätt. Och vad gör man inte för sina barn!? Sedan får jag ju exakt samma månadskostnad i en lägenhet och då känns det totalt onödigt att gå ner så pass mycket i storlek för samma pengar. Här har jag liksom fem sovrum och i en lägenhet hade jag haft två.

Vi skulle precis börja gå in i en budgivning på vårt hus och vår mäklare hade gjort ett så fantastiskt jobb! Kändes därför nästan lite pinsamt att ringa honom och berätta om mina tankar. Han tog det JÄTTEbra. Helt underbar människa! Kan varmt rekommendera honom till ALLA som bor i Umeå och vill sälja/köpa. Han har verkligen berört både mig och F så mycket och vi har pratat om hur grym han är sedan vi träffade honom. Så härlig människa! Hassan Atrakchi heter han! Verkligen genuin “reklam” från hjärtat!

Nu vet ni iallafall.. Så ni får hänga vidare i min husresa och se hur jag löser saker lite i taget. Sedan har jag ju också världens bästa exmake som säkert kommer att kunna hjälpa till då och då eller iallafall komma med lite tips och råd.

Hoppas att ni har haft en fin helg. Stor kram och vi hörs imorgon <3 

Klart mina kids ska få springa såhär på somrarna! Hoppas att jag nu i sommar ska kunna klappa mig på axeln över att jag klarat av att vara husägare helt själv i ett halvår. Det är min målbild just nu! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. M

  Helt ärligt så känns det inte som du och F ska skiljas för allt verkar så normalt och ni umgås precis som ni vore ett par och träffas lika ofta. Känns mer som du kanske hittar på lite för att få lite uppmärksamhet för snart kommer det väl ett inlägg att ni inte ska skilja er heller om det nu ens är någon sanning i det.

 2. Johanna

  Klart du kommer fixa det! Jag köpte mitt nuvarande hus när jag var ensamstående med min nu femåring. Även en lillebror har tillkommit men av olika skäl lever vi här bara vi tre. Och det går. Man lär sig mycket! Men tänk också att huset ni byggt är ju nytt så du bör vara ganska befriad från “bakslag” (tex inte tre varmvattenberedare eller vattenpumpar som lär paja under samma år. Mvh undertecknad… Hehe) så det kommer gå hur bra som helst! Heja heja!

 3. S

  Klart du ska behålla om du kan! Och vem vet, kanske träffar du en händig karl i framtiden 😉 (även om du garanterat kommer klara dig själv också!)

 4. Hannah

  Du kanske kan ”anställa” någon student eller liknande som är i behov av en extra slant som kan klippa gräs/skotta snö när du känner att det blir lite för mycket & du inte riktigt hinner med💞 du är grym Gabriella, sån inspiration för mig🥰

 5. Linn

  Klart du ska bo kvar i huset giiirl!!!! Du kommer fixa det galant! Och fatta hur du kommer växa av att lära dig göra allt praktiskt i huset, vara själv i huset trots att du är mörkrädd etc. Kram!!

 6. Sara

  Tycker inte att det är rätt att många lägger sig i erat beslut om att gå isär, säger att det är förhastat och nästan tar ut i förskott att ni kommer att gå tillbaka till varandra. Förstår att många säkert endast menar väl men dom vet ju inte heller vad som ligger bakom beslutet och då tycker jag man ska respektera det och stötta istället (vilket så många också gör såklart!). Blev så glad över att du ska bo kvar i huset Gabriella, grym är du ❤️

 7. Emma - På smällen!

  Åh vad glad jag blev att läsa detta! Helt rätt beslut tycker jag! Jag separerade förra året och blev själv med ett ganska centralt hus i Göteborg. Det blev en ganska dyr månadskostnad 18.000 kr/mån för enbart boende men å andra sidan är det inte så mycket billigare att bo i lägenhet i Göteborg eftersom månadskostnaderna är skyhöga. Jag har också tummen mitt i handen men huset var så viktigt för mig och för barnen så jag kunde verkligen inte tänka mig att flytta. Jag tycker du tog helt rätt beslut, du lär dig det du behöver veta och det är inte så jättemycket när man bor så nybyggt som du gör 🙂 värre om man skulle haft ett renoveringsobjekt 😛 heja dig! Du kommer klara detta galant!

 8. A

  Alltså verkligen, pröva. Vad är de värsta som kan hända? Att du får sälja det sen om du inte trivs. Big deal, då har du ju prövat iallafall. Annonsera efter skottning i någon lokal Facebook grupp, finns tonåringar och personer med traktor. Bor i Piteå har en som tar 2000 per vinter kommer med traktor varje gång det behövs. Så värt.

 9. Anna

  Kan det vara så att du behåller det för att det kanske finns ett litet hopp/känsla om att ni kanske väljer att gå tillbaka till varandra?

 10. rebecka

  alltså älskar dig!! du är så grym!! ung, smart, duktig & allt barnen kan önska sig från en mamma!! du är bäst !!!

 11. Jennie

  Helt rätt👍 du kommer fixa allt med huset galant, man lär sig så mkt om sig själv och vad man klarar av när man bor själv! Allt går om man vill! GRL PWR! 😘

 12. Ninna

  Mäktigt och vågat😍. Jag hade agerat likadant i samma situation. Det finns inget man inte kan klara av och trivs man så kör man bara på. Lycka till❤️❤️❤️

 13. Sofia

  Heja heja dej!! Det man inte kan lär man sig och det man inte lär sig finns det proffs till ❤️ Till Gräsmattan köper du en robot och snön finns det säkert nån tonåring som vill skotta för en slant!
  Du klara allt du vill och lite till! Du är en sån jäkla pang förebild för alla tjejer där ute, heja heja dej! ❤️

 14. Marielle

  Fast jag inte känner dig så har jag läst din blogg ett tag, vad glad man blir att du ska bo kvar ❤️ och på sikt hoppas jag verkligen du och F hittar tillbaka.
  Ta en paus med tjejkompisarna, paus från varandra du och F, då vardagen med ett” sjukt ” barn är tungt. Det är viktigt man kommer ihåg varandra ❤️ och att du får körkort och blir mer flexibel. All kärlek till er ❤️❤️❤️❤️❤️🙏

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack <3 det tror jag inte att vi kommer. Har ingenting med det att göra att vi ska gå isär. Ibland funkar det bara inte, kram kram <3

 15. Jenny

  Klart du fixar allt som behövs!! Det kanske inte blir som det ”ska” vara men alla eventuella tavlor kommer komma upp på något sätt. 😉 Girlpower!

 16. Therese Carlsson

  Det gjorde du rätt i att bo kvar. Kommit så långt och så ung du är. Så duktigt. Tänker tillbaka när jag var 24år då bodde jag fortfarande hemma. Sen när jag blev gravid flyttade jag. Och idag hyr jag hus av mina föräldrar. Så du har verkeligen kommit långt. Lycka till.

 17. W

  Klart att du ska bo kvar i huset och självklart kommer du att klara allt! Sedan jag började läsa din blogg för några år sedan har du inspirerat mig så sjukt mycket, framförallt typ det senaste halvåret och nu under skilsmässan. Alltså wow. Låter konstigt efter som vi inte känner varandra men blir fasen tårögd över vilken jävla powerkvinna du är. Helt fantastisk på alla vis och så stark! Du visar verkligen att kvinnor är starka och att man klarar mycket mer än man tror. När ja har läst din blogg eller kollat på din instastory så tänker jag ofta att wow, kan hon så kan jag! Jag klarar allt! Det är den största anledningen till att du har den enda bloggen jag hänger kvar på. Du är så underbart genuin och härlig rakt igenom. En riktig förebild! KRAM!!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Nej men alltså sluta!! Får fasiken tårar i ögonen. Tack, tack, tack <3 <3 känner mig allt annat än power och stark i perioder men försöker verkligen se livet med positiva ögon och då blir allt mycket lättare och bättre. Största kramen till dig och ja, klart som tusan att du klarar ALLT du vill ta dig an i livet! Det tvekar jag inte en sekund på. Och har man väl börjat tro på sig själv så är man redan halvvägs i mål. DU är grym!! Kram <3

 18. Emma

  Hej! Hus är ju ofta typ lika dyrt i drift som lägenhet men man får sååå mycket mer för pengarna så förstår dig verkligen där! Men då kommer du alltså köpa ut F så du står som ensam ägare? /Emma 🙂

 19. Selina

  hur KUL!!! och SÅ mysigt! hade varit roligt att följa dig oavsett vad de hade blivit, nu när du säger att huset känns som det rätta så ska det bara bli så mysigt att få se förändringarna som händer, ditt nya kapitel i livet ska ju börja DÄR, så kul!!! du kanske kan sätta en extra personlig prägel på inredningen nu, i ett helt hus, drömigt! och körkort och bilen gör att du absolut inte kommer ångra dig! kommer bli hur bra som helst!! kramar till dig ❤️

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men visst!! <3 <3 känns så bra och rätt! 🙂 KRAM och tack för så mycket pepp, blir så stärkt av dina ord!

 20. Nicole

  Ärligt talat helt rätt beslut! Ringer min pappa så fort en tavla ska sättas upp 😂 men så svårt är det ju inte egentligen och sätta upp grejer är ju bara en detalj i sammanhanget ☺️ Kommer gå fint!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   HAHA 😉 perfekt ju! 🙂 Skönt att man inte är ensam om att vara född med tummen mitt i handen ;p kram!

 21. Sara

  Hej fina fina gabbi! Jag tänkte kmt på det andra inlägget och såg detta!
  Såå kul att du ska bo kvar i huset!
  Har tänkt så mycket på att vad tråkigt att inte kunna se nya vloggar/videor i det fina huset!
  ILSM ❤️
  /kram Sara

 22. M

  Jag blir så så så glad av att läsa att du ska behålla huset 😍 haha känns så sjukt känns typ som om det är jag som ska bo där 😂 vart så ledsen då det där huset har du/ni lagt så mkt kärlek i och kämpat med o så ska ngn annan ta huset, hoppades att ngn av er skulle behålla det.
  Kram

  1. Jenny

   Så taskig kommentar egentligen. Varför känner du att du behöver lägga den när Gabriella varit så öppen om deras separation. Stötta henne istället!

stats