gabriellajoss

Gabriella Joss

Morots/halloumi-biffar

Vi gjorde så god och enkel “snabbmat” till lunch igår. Ni måste prova detta om ni gillar halloumi och det är dessutom så barnvänligt!

Du behöver: 

Bulgursallad: 

Fullkornsbulgur

Gurka

Tomat

Majs

Persilja

Citron

Salt och peppar

Biffar:

250 gram morötter

1 halloumi-ost

2 ägg

3/4 dl ströbröd (vi körde på glutenfritt)

Olja

Salt och peppar

Gör såhär: Koka bulgur enligt anvisningar. Jag körde 3 dl typ. Under tiden som det kokar kan du hacka grönsakerna i små bitar, lägga på ett större fat. Sätt ugnen på 250 grader. Skala morötterna och riv dom tillsammans med halloumin i en bunke (riv grovt). Blanda i äggen och ströbrödet, salt och lite olja. Forma till biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kör in i ugnen i cirka 15 minuter. När bulguren är klar så kan du blanda den med grönsakerna, salta, peppra och pressa över citron + klippa över persilja. Salladen blir typ ljummen och det tycker jag är sååå gott. Men vill man ha den kall får man ju låta bulguren svalna först. Till detta hade vi bara färdig hummus! Man kan ju göra egen men vi blev lite lata =)

Så enkelt och gott och barnen ÄLSKAR det! Tips, tips! =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats