gabriellajoss

Gabriella Joss

Kroppen och träningen just nu

Hej fina ni <3

Hur mår ni? Vi mår jättebra här hemma. Har precis hämtat kidsen på föris och nu ska vi bara ta det lugnt här hemma i ett par timmar. Så skönt. Annars ska jag plugga, plugga och plugga lite till, byta sängkläder, städa, skura alla golv, leka med barnen och laga någon god middag åt oss. Tror det blir min godaste lasagne med rivna morötter, zucchini, linser och crème fraich + västerbottensost. ALLA som jag har bjudit älskar den och har infört den som favoriträtt hemma så om ni inte har gjort det så gör det. Recept HÄR.

Många har bett mig att skriva om träningen lite mer och skriva mer om hur jag brukar göra och lägga upp mina pass, vad jag äter för kosttillskott och vad jag har för mål. Jag är verkligen inget proffs och kan inte mer än vad jag har läst mig till eller lärt mig själv. Tränade sjukt mycket innan barnen och det är väl främst den kunskapen jag har tagit med mig + lite nytt som jag har upptäckt och läst på om nu sedan jag kom igång igen. Jag skriver bara utifrån mig själv och jag gör säkert 1000 fel men delar gärna med mig iallafall då det är så många som är intresserade. Tänkte sammanfatta lite här nedan: 

– När jag drog igång med träningen igen så var mitt mål att bli starkare och få bra hållning igen. Kände mig så svag i hela kroppen och orkade inte ens lyfta Jason typ. Och då kände jag att det var dags att göra något åt det. Mina yttre mål var främst att få större ben, större rumpa och mer ryggmuskler då jag tycker det är så himla snyggt.

– I år har jag som mål att stärka upp mina inre magmuskler så mycket som möjligt. Har tagit kontakt med en PT som är mer inriktad på detta och just mammamagar osv. Jag har fått extremt starka yttre magmuskler men känner att jag vill lägga mer fokus på dom inre. Har tränat mycket inre magmuskler men vill få hjälp så att jag vet att jag verkligen gör rätt och mer tips på övningar osv.

– Mina favoritövningar just nu är alla typer av benböj och utfall. Och så älskar jag att träna ben och rumpa i cable cross. Tycker att man kan få till så effektiva pass där då man kan stå kvar på samma ställe hela tiden och bara köra.

– Gummiband och ankelvikter är mina bästa vänner både på gymmet och hemma. Använder gummiband i typ alla övningar där jag kör ben.

– Jag äter B och D-vitamin varannan dag och så äter jag Efamol också. Detta hör dock nog inte till min träning utan hade ätit det även om jag inte hade tränat.

– Jag dricker gainer varje dag för att jag vill gå upp och inte ner i vikt och verkligen bygga på kroppen. Vill ligga på ett kaloriöverskott och inte tvärtom. Tar dock inte en full portion enligt deras mått utan dricker typ en eller två skopor om dagen. Tror att det räcker då jag äter sjukt mycket mat också för det mesta. Dricker den som ni ser här nedan men den börjar ta slut! Beställde samma men med chokladsmak nu då jag har hört att den är så himla god. Återkommer med vad jag tyckte när jag får hem den om ett par dagar =)

– Jag kör rätt så låga vikter på överkroppen och tunga vikter när jag tränar benen. Jag skulle inte trivas i att ha stora muskler på överkroppen så vill mest bara känna mig stark och ha bra hållning + bli lite mer “välformad” (hittar inget bättre ord för det men ni förstår nog hur jag menar).

– Tränar mage varje gång jag är på gymmet. Dock inte länge utan mer bara för att hitta kontakt med magmusklerna innan passet. Och så brukar jag köra lite mage innan jag avslutar med. Mage kör jag alltid på matta med ex. boll eller viktplatta och aldrig i maskiner.

– Mitt bästa tips för att hålla motivationen och komma igång är att bara gå till gymmet. För när man väl är där så kan man ändå inte göra något annat än att träna. Vissa pass blir bättre och andra blir sämre. Men du har varit där iallafall och det känns oftast sjukt bra efteråt! Och plötsligt så VILL du dit istället. För mig tog det ett par månader innan jag verkligen kände sug efter att träna. Idag vill jag göra det varje dag och det kan nästan klia i kroppen efter att få lyfta något, haha.

– Vill ni veta en grej? Alla som jag har pratat med säger att planering av sina pass är A och O och att man ska vara noga med att veta vad man ska göra redan innan man kommer till gymmet. För mig är det inte alls så. Jag bestämmer mig typ när jag väl är där. Kör först oftast mage och så kör jag igenom hela kroppen med lättare vikter för att värma upp. Sedan kör jag bara det jag känner för och ibland blir det pass där jag går igenom hela kroppen medan jag under andra pass fokuserar på en muskelgrupp.

– Det roligaste jag vet att träna är ben och rumpa! Men det är nog för att jag är starkast där. Annars älskar jag att träna rygg med.

– Ett mål jag har i år är att bli bättre på att stretcha. Brukar alltid hoppa över det då jag prioriterar att träna lite längre istället.

– Musik gör ALLT när man tränar tycker jag. Har jag glömt mina airpods så blir det typ knappt någon träning gjord, haha.

– Barn är inte en omöjlighet att ha med på gymmet. Kolla upp vilket gym i din stad som tillåter att ha med barn! Mina barn har aldrig varit ett problem eller hinder på gymmet utan snarare tvärtom. Blir pushad till att vara mer effektiv och supersetar alla övningar typ. Tar med iPad och så får dom leka loss i lekrummet som finns på gymmet. Ibland är det andra barn där med vilket också är superkul för kidsen.

– Jag är bra på att testa nya övningar men allt funkar inte för mig. Jag har hittat mina favoriter och håller mig till dom + försöker få perfekt teknik i dom och öka i vikt sakta men säkert. Samtidigt så testar jag minst en ny övning varje pass och ser vad jag tycker om den. Tycker att det är roligt. Inspirationen får jag mest från träningsprofiler på instagram. Så jag provar mig bara fram och funkar det inte för mig så gör jag inte om det. Och gillar jag övningen så inför jag den allt mer i mina egna pass. Så att hitta nya favoriter är aldrig fel men det funkar ju bra med dom övningarna man är trygg i också. Tycker det går att utvecklas mycket iallafall.

– Mina favoritkläder att träna i är ju som ni vet ribbade tights eller tights som inte har söm mellan benen. Tycker det är så störande när det skär upp. Många har frågat om jag har något tips mot cameltoe i träningstights och jag säger bara ribbade tights! Då slipper man det. Eller trosskydd – det funkar också skitbra för då blir det som ett extra lager i trosorna. Så har jag tights med söm så har jag alltid det när jag tränar! =)

Idag var en bendag! Har faktiskt fotat vad jag gjorde på gymmet så passet kommer snart på bloggen! =)

Vad märker jag för skillnad på kroppen då? 

– Jag är så mycket piggare och gladare med massor av energi. Har så mycket mer ork och tålamod.

– Jag har fått sjukt mycket bättre hållning. Den var ju inte helt perfekt efter typ fyra års amning, haha.

– Muskler i armarna. Tappade det helt när jag slutade träna efter barnen. Var så himla svag och kunde typ inte ens spänna biceps och triceps. Men nu så!

– Har fått rumpa och ben och jag tycker ju verkligen att det är det snyggaste som finns (om man får vara lite ytlig) så det är jag jätteglad över.

– Jag var jättesvag i magen innan jag började träna igen. Nu känner jag mig stark i magen igen men jag vet också att det kan bli bättre. Det ska bli kul att få lite extra hjälp med det.

– Min axel har blivit så mycket bättre. Jag var ju mycket svagare på ena sidan och så gick den ju till och med ur led en gång. Min naprapat hjälpte mig med övningar som jag kan köra för att stärka upp och få den på plats och det har verkligen gjort så mycket.

Är så stolt över mig själv och min kropp! Och framförallt över att jag faktiskt burit och fött två ungar. Känns så galet att kroppen bara fixar precis allt. Allt från att gå upp 14 kg och få världens största mage till att dra ihop sig, tappa alla kilon, bli stark och få muskler igen. Vi kvinnor är så jäkla häftiga. Heja oss! Nu är jag taggad på 2020 och är övertygad om att det kommer att bli ett riktigt träningsår för mig. Vill utvecklas, bli starkare, snyggare, piggare och få mer muskler överallt.

Önskar er en fin kväll! KRAM!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Molly Sparr

  Så roligt inlägg! Kan inte du ge lite tips på övningar för mage och ben med fokus på rumpan? Helst övningar som man kan göra hemma. Jag fick barn för 3 månader sedan och vill verkligen komma i form igen efter graviditeten!
  Kram❣️

 2. Patricia Klinteberg

  Så roligt med såna här inlägg! Hoppas vi får se mer träning här inne nu, alltid roligt med inspiration till sin egen träning 😍

  Du, en fråga! Jag ska köpa mina först par aimn-tights, och undrar lite hur dom är i storlek. Vad har du i deras tights? Tror vi har ungefär samma storlek ☺️

  Kram på dig, och GRATTIS till körkortet!

 3. Tamy

  Inspirerande och motiverande läsning, behövde verkligen själv en spark i den stora baken för att få igång alla de “normala” rutinerna igen. (kastar på mig hörlurarna med favoritmusiken och bara kööööör) :). Önskar dig en härligt skön lördag 🙂

 4. Caroline

  Vilken storlek har du på dina aimn tights? 😊 tycker det är så svårt med storlekar och tror vi har lite samma.. man vill ju inte att dom glider ner vid magen 🙈

 5. Matilda

  Hej Gabriella!
  Det här har inget med ditt inlägg att göra. Men jag tycker att du har så himla fin stil och tänkte bara se om du skulle vilja göra ett inlägg med lite tips och inspiration på snygga toppar när man ska ut och äta en fredagskväll med vänner? På grund av dåligt schema med mycket helgjobb har jag inte kunnat träffa mina vänner under en lång tid och ser verkligen fram emot att få gör mig fin och träffa dom, men vet verkligen inte vad jag vill ha på mig 🙂

 6. Linda

  Så inspirerande med din träning…gick så fort tycker jag helt plötsligt hade du värsta rumpan 🙂
  Vill jag oxå ha plus bli starkare efter graviditeten..just nu har jag inte möjlighet till att träna på gym…skulle uppskatta ett inlägg med övningar att köra hemma, trevlig helg

 7. Angelica

  Hej Gabriella,
  Jag undrar vad du använder dig av för bokföringssystem och om du har något du kan rekommendera som funkar bra och är relativt smidigt? Gärna som är kopplat till Klarna 🙂

 8. Isabell

  Älskar inlägg som dessa! 👌🏼 Något annat jag skulle älska är om du kan skriva lite inredningstips… Jag har kört fast med vårt vardagsrum. Vi har en stor soffa med en stor vägg utan fönster bakom så vad fasen sätter man där? Hahah skulle behöva din kreativitet

 9. A w

  Hej! Har årskort på ett gym, men vågar bara köra kondition på gymmet då jag är rädd för att folk ska bry sig och stirra på mig när jag kör styrka. Har verkligen försökt träna bort detta men får verkligen ÅNGEST. Du kanske har några tips på hur man kan överkomma detta eller bara ge dina tjejer lite peptalk? Hade VERKLIGEN uppskattats <3333333

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Åh förstår helt! Alltså INGEN bryr sig om vad du gör på gymmet. Man är helt inne i sig själv. Så kör bara och efter ett par gånger kommer du inte ens tänka på det, kram <3

   1. Kim

    Kan också svara här.
    Jag var likadan ibörjan.
    Hade panik att gå in på gymmet så gick aldrig ensam. Men INGEN tittar på en. Folk på gymmet är så inne i sin egen träning . Man fokuserar på sina repetioner typ . Det som är lättare för mig och gör skillnad , är när jag vet vad jag ska köra och även dom övningar jag vet att jag gör rätt på . Så kanske träna med en kompis till en början så att du har några övningar du är hemma på . Strunta i alla andra för ingen kollar, har ibland kollat av läget och tittat runt på folk och alla är så inne i sitt eget. Tycker det är lite häftigt att så många människor på samma ställe kör sin grej , en hoppar hopprep , en lyfter lite vikter och någon stretchar. När man tränar är man så inne i sig själv så det är bara att köra på . 🙂

  2. Natalie

   Hade också sån otrolig ångest för gymmet förr men nu känner jag mig som en boss där! Vågade inte gå innanför dörrarna utan sällskap av en vän 🙈 För mig var knepet att 1. Hitta ett gym där jag känner mig bekväm (lite mindre, lite sunkigare, lite mindre hunkiga bodybuilders och med tjejavdelning) 2. Veta vad jag ska göra för övningar och hur jag gör dem. Har gått på olika bootcamps med kompetenta pt’s och då är man i grupp, man får inte lika stor fokus av tränaren som vid enskilt pt-pass. Har du möjlighet, boka in något sånt! Memorera och skriv ner alla övningar du gillar och fortsätt sen öva på dem på gymmet. Skriv ner innan du kommit dit vad du ska göra, hur länge och hur många gånger. Brusreducerande hörlurar funkar också för mig, då känner jag mig mer ”ensam” och i min egen värld. Lyssnar på en bra podd under tiden. När du känner dig trygg med de övningar du har börjat med, börja googla och kolla instagram för inspiration! Finns massor av bra träningspass/övningar ute på instagram från svenska träningsinfluencers helt gratis. Och klantar man sig eller inte vet vad man gör så gör det ingenting! Alla har varit nya någon gång och det är så man lär sig. Och, få med en kompis om du har någon möjlighet till det! Lycka till! /hon som 4 år senare ÄLSKAR att hänga på gymmet och testa nya saker

  3. Jessica

   Jag kan bara instämma med Gabriella. Absolut ingen bryr sig om dig på gymmet. Jag var likadan i början och vågade bara vara på löpbandet. Idag styrketränar jag flera dagar i veckan för att bygga en stark (och snygg enligt mig) kropp. Jag gör min grej och går sedan.

   Några konkreta tips som jag körde på i början för att våga:

   – Träna med en vän som känner gymmet mer.
   – Gå på grupppass och lär känna övningarna för att på så att bli mer självsäker i dig själv och hur du gör olika övningar
   – gå på tider då det är mindre folk, ex förmiddagar, fredag/lör kväll etc

   Kör bara. Ingen bryr sig. Ingen kommer att komma ihåg att du har varit där sen när dom går. Alla är så uppe i sin egna träning. Lycka till!

 10. Hanna

  Ska man köra tungt kan det vara bra att avsluta med magövningar eftersom du använder magmuskler även när du tränar t.ex ben eller axlar så riskerar du att inte orkar lika mycket. Funkar väldigt bra för mig i alla fall 🙂

 11. Sindy NİLSSON

  Så grym du är! <3 Jag vill både se blogginlägg och vloggar där du visar upp olika övningar du gör och för vilka muskelgrupper

stats