gabriellajoss

Gabriella Joss

I mitt huvud just nu

Inlägget innehåller annonslänkar

– Jag har ju beställt en ny bilstol till Jason så att han får sitta framåtvänd nu. Den borde landa hos mig nu i veckan. Vet att det är otroligt delade meningar om att det är för tidigt att vända nu när han bara är fyra år. Fick kritik av flera av er när jag nämnde det sist också.. För mig är det helt ohållbart att han sitter som han gör idag.. Han får så ont i benen och blir ledsen, klämd och nej.. Det känns inte bra. Han har storlek 116 på kläder och är en väldigt lång och stor kille. Har bollat med vänner och nära och kära och alla säger att jag ska köra på. Så nu vågar jag faktiskt ta steget och vända honom framåt. Blir såklart en säker och bra stol från BeSafe.

– En grej som tynger mig lite hörrni.. Jag har så himla oregelbunden mens och det är SÅ jobbigt. Mest för att jag tror att jag är gravid hela tiden fast jag inte ens har sex typ, haha. Slutade ju amma för bara några månader sedan och innan det hade jag ju inte mens alls. Och innan jag blev gravid med Jolie hann jag ha EN mens. Så har med andra ord i princip inte haft mens på cirka fem (!!) år.. Är det normalt att den är mellan en och två veckor sen varje gång? Och är det normalt att den hoppas över helt vissa månader.. Beror det på att jag tränar så mycket eller på att jag stressar? Eller är det bara för att jag helt enkelt slutade amma för lite mindre än ett halvår sedan. Någon som sitter på information? Berätta gärna! Känns ju som att kroppen inte fungerar som den ska när det är så oregelbundet och hoppar över vissa månader osv.. Blir orolig och ledsen och undrar vad som är fel på mig typ.

– Bröt min nagel JÄTTEdjupt ner idag! Skulle ta på mig skorna och var stressad och blodet sprutade ööööverallt typ, haha. Fick gå och suga på mitt finger medan jag hämtade barnen på förskolan. Ska laga den imorgon men vet inte ens om det kommer att gå för hela fingret bara dunkar och är helt varmt..

– Var hos Tove hela kvällen igår och samlade energi. Vi duschade, smorde oss med BUS, kollade på Big Brother. fixade håret och bara myste i vanlig ordning. Vi sågs även nu ikväll fast med alla kids och åt middag ihop. Tycker det är så himla sjukt att vi alltid har så mycket att prata om fast vi ses och pratar i telefon typ hela tiden =) Älskar henne så och är tacksam varje dag för att ha henne i mitt liv.

– På lördag ska jag ut och dansa med Tove och Josephine och jag är sååå peppad! Har också en riktig festhelg planerad med massor av brudar nästnästa helg. Då ska vi på roadtrip, bo på hotell, festa, umgås och bara njuta. Hur kul!?

– Alla hjärtans dag är på fredag mina vänner.. Och ärligt talat så känns det rätt tungt på grund av flera olika anledningar. Borde inte bry mig om en sådan dag egentligen men tror nog jag kommer att låta bli att kolla sociala medier helt då. Orkar inte känna mig ensam, haha.. Som tur är så kommer en av mina bästa vänner hit på kvällen. Vi ska äta ostbricka och bara mysa! L Ä N G T A R.

– Fyllde på med lite som var slut bland min hudvård och beställde också en ny concealer som jag var sugen på att prova. Varför tar alltid allt smink och all hudvård slut samtidigt? Man blir ju fattig när det är dags att handla nytt.. Är det samma för er?

Concealer – HÄR

Fransar – HÄR

Borste – HÄR

Läppbalsam – HÄR

Ansiktsmask – HÄR

Rengöring – HÄR

Serum – HÄR

– Idag har jag varit ledsen. Önskar att jag kunde berätta precis allt för er men det går ju inte för mitt privatliv vill jag väl ändå ha privat på något vis. Men dagen har varit tung och jag har tänkt så himla mycket. Ni vet den där känslan av att huvudet nästan sprängs för att man har så mycket tankar och inte riktigt kan placera dom. Så har det varit i princip större delen av dagen. Hoppas att det känns bättre imorgon!

Hoppas att ni har en fin kväll <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag tror att det kan ta ett tag innan kroppen ställer in sig efter så många år utan en “normal” menscykel. Men eftersom du är orolig låter det jättebra kolla upp det. Något som jag tycker kan vara bra är att tempa ett par månader för att få koll på sin cykel och skriva in i Natural cycles, det gjorde jag inför mina graviditeter och fick då reda på att jag visst hade en regelbunden mens men inte som “alla andras” utan en längre cykel. Går man då och väntar på mensen en viss dag fastän man egentligen har en fem veckorsperiod kan det ju leda till oro. Men nu skrev du ju att den helt hoppar över ibland.
  Men ja, kolla du upp det men jag tror att det är helt normalt första året. Kram

 2. Jennie

  Nej inte normalt med sådan menstruation. Det tyder på en rubbning oftast brist i kroppen. Menstruationen speglar våran allmänna mående. Låter som brist på östrogen. Blödning Jan ju även ske utan ägglossning. För att få rätt kunskap skulle jag kolla in vulverine på Instagram. Sjukt kunnig inom detta område. Tips på tillskott är även munkpeppar

 3. Z

  Måste tipsa om luxplus.se en grym sida för hår, make osv.
  Upp till 80% rabatt 👌
  Varit medlem ett par år och är supernöjd.

 4. Maria

  Hej. Vet du alla hjärtans dag kan man fira med vänner och ja dom man tycker mycket om. Så kul du visar smink du köpt. Koftan är jättefin. Ha det bra. Kramis.

 5. Isabelle

  Förstår dig helt med bilbarnstolen. Vi fick också otroligt mycket kritik då vi vände vår son två månader innan han fyllde fyra år. (Idag är han fem år) Det var inte hållbart någonstans att tvinga honom sitta baklänges längre. Delvis trångt men för vår del var det ohållbart för han blev så åksjuk och började tillslut kräkas varenda gång (!) som vi åkte bil.

  Överlag pratar man ju om fyra år som minst för att sitta framåtvänd så att från och med dess måste det ju få vara upp till varje familj. Det finns flera olika skäl till att vända. Tycker du gör rätt!

 6. Sara

  Angående mensen. Jag har oregelbunden mens, ca 28-50 dagar mellan varje mens. Det är inte “normalt” utan jag rekommenderas av barnmorskan att söka hjälp för det. Sen kan det såklart vara så att det inte är något som behöver åtgärdas men det bör ändå kollas upp 🙂

 7. Jessica

  Hej, Trafikverket rekommenderar att sitta bakåt till ca 4 års ålder. Förstår dig helt, inte kul att han ska bli ledsen och få ont varje gång han åker bil och dessutom åker en 4 åring säkert framåt så du gör inget fel i det valet 🙂 Vi valde att gå efter trafikverkets rekommendation och vände vår dotter vid ca 4 år också. Kram<3

 8. Linn

  Ett lästips: Hormonbibeln av Martina Johansson.

  Hormonbalansen i kroppen påverkas av stress, såväl den “vanliga” mentala stressen som från träning, vad vi äter osv. Det behövs fett för att kroppen ska kunna bilda hormoner så det är viktigt att inte skära ner på fettintaget för mycket. TUNG styrketräning är hormonoptimerande medan konditionsträning lätt kan stressa kroppen. Din träning är med andra ord knappast ett problem, bara du ser till att sova/återhämta dig också. Jag tränar styrkelyft 5 gånger i veckan och äter ketogen kost (80% fett) och har för första gången i mitt liv fått en regelbunden cykel nu sedan jag slutade amma andra barnet.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Tack för tips <3 Jag äter massor med fett så tror inte att det är problemet.. Snarare stress! <3 kram kram och vad skönt att höra!

 9. Maria

  Om jag vore du skulle jag gå till en gynekolog och rådfråga samt göra en undersökning. Jag ska själv till gyn då vi försökt bli gravida ett tag och min cykel efter jag slutat med p piller är helt loco. Jag har trott att jag varit gravid i 3 månader konstant och mår så dåligt. Vill så gärna bli förälder så vi hoppas att det blir bra snart.

 10. Elin

  Hej fina! Det är inte normalt med en så oregelbunden mens… Jag tycker du ska kolla upp det hos din kvinnoklinik direkt! <3 Är säkert ingenting men det ska kollas upp! Ta hand om dig! Kramar

 11. Matilda

  Hade kollat upp det med mensen. Tror mer att det handlar om att det varit stressigt för dig senaste tiden än att träningen skulle ligga bakom. Men om den alltid är 1-2 veckor sen kan det ju vara så att du har längre cykel än du haft tidigare. Mycket kan ju ändras efter graviditet och amning. Jag har fått mycket kortare cykel (tyvärr) och såååå mycket värk både vid ägglossning och mens. Aldrig haft problem innan med värk.

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är nog så det är ! 🙂 Men ska absolut kolla upp. Galet vad som kan ändras efter graviditeter! Kram <3

 12. Johanna

  Gällande mensen, du har inget preventivmedel nu väl? Jag har en hormonspiral och mensen existerar typ inte längre… dock ej mig emot haha! 😅 Men kolla upp det med en barnmorska! Testa att gå o lägga dig lite tidigare o stressa mindre, det är inte hela världen om tex tvätten får vänta tills nästa dag… Det viktigaste är väl att du mår bra, inte att allt är 100% perfekt i hemmet?

 13. Hanna W

  Angående bilbarnstolen- förstår precis hur du tänker. Vår dotter är 4 1/2 och är redan 118 cm men vi har bytt stol till en annan bakåtvänd- så nu sitter hon bättre. Kolla på Youtube klipp och sök på krocktest barn framåt och bakåt. Absolut inte för att skrämma dig men även om du kör jättebra och försiktigt, har en säker bil osv möter du idioter i trafiken varje dag. Kan Jason sitta bakåt ett halvår eller ett år till gör det otrolig skillnad på deras nackmuskler. Hoppas du tar det rätt- inga pekpinnar men klippen på testdockan har etsat sig fast hos mig när jag spänner fast barnen i bilen.

 14. Lina

  Hade så sjukt oregelbunden mens i flera månader. Kunde ha en blödning i över en månad, till att ha det enstaka dagar i månaden. Var så orolig för vilken orsak det kunde vara. Sökte hjälp på VC och kvinnokliniken men har aldrig fått en utredning om ev sjukdom, bara muntliga spekulationer. Är fortfarande så orolig av mig, frustrerande att man inte kan få hjälp.

 15. Jenny

  Alltså sen jag fick min dotter för snart två år sedan så har kroppen ballat ur totalt.. Från att ha varit förskonad från smärta och som mest behövt ta någon Alvedon i tonåren mot menssmärta så vill min kropp nu göra det tydligt redan vid ägglossning. Det är som att sirener börjar ringa, varenda krampande muskler ska peka ut just vilken äggstock som tänker släppa ett ägg och ur högtalarna kommer: ”alert! alert! För bebis- ligg NU!!”. Får typ ligga dubbelvikt 🙁

 16. Sofia

  Börja följa Vulverine på Instagram och facebook, hon är grym. Men nej det är tyvärr inte normalt med oregelbunden mens, även om många vill tro det. Som sagt följ henne och du kommer få svar 🙂

 17. Emma

  Hej Gabriella!
  Jag slutade med min p-piller för 5,5 år sedan och har fortfarande int fått en helt regelbunden mens som jag hade innan jag började med dom. Det kan ta väldigt lång tid för mensen och bli regelbunden igen! Men om du är jätteorolig så kan du kontakta kvinnokliniken och kanske prata med någon där om din oro. Hoppa du får en superfin torsdag! 🤗

 18. Camilla 10 barnsmamma

  Vi vände oxå vid den åldern,jag tycker man gör som man vill .
  Man ska kunna åka utan bil utan att det blir jobbigt och obekvämt och gnälligt.
  Vem vill sitta som en pressad sill lixom.
  4 år är ändå helt ok,hade varit värre om han va typ 1,5-2 år.
  Här där jag bor ser man barn lösa i bilen till o med,inte alls ok.
  Kör på du😊

  http://www.tiobarnsmamman.se

 19. Cissi

  Mensen.. Efter mina graviditeter (och troligen på grund av åldrandet) så har min mens ändrats. Mängden, antal dagar i cykeln, mensvärk som försvunnit helt för att sedan “komma tillbaka efter nästa graviditet”, ägglossningssmärtor osv osv.. Förr hade jag en cykel på 29dgr. Nu pendlar det mellan 22-27dgr 😜

  Äter du tillräckligt då du tränar hårt, tänker nääääring? Får du tillräcklig återhämtning? Dålig kost och knapp/oregelbunden sömn är en stress för kroppen. Träning (framförallt hård träning) i kombination med knapp återhämtning är en stress för kroppen. Tar du någonsin viloperioder från träningen? Mycket händer i kroppen vid stress. Och då menar jag inte bara mental stress utan även det jag nämner i början. Gå till VC eller om du har en privat gynekolog du kan komma till direkt. Obalans i kroppen kan ställa till med mycket. Det är iaf viktigt att ta reda på orsak, åtminstone att utesluta eventuella sjukdomstillstånd 😩😊

  Hoppas du får känna dig gladare imorgon! 😊

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Galet att det kan påverka så mycket och att det kan förändras så mycket! 🙂 Ja, tillräckligt med näring och mat! Däremot sover jag dåligt och stressar väldigt mycket! Tack för omtanken. KRAM <3

 20. W

  Vet hur jobbigt det är med oregelbunden mens. 🙁 Mina cykler kan vara allt från 5 till 100 dagar, så sjukt orättvist när vissa får mens exakt samma datum varje månad!

 21. Emma

  Om du känner dig orolig över mensen/hormonhälsan så finns det säkert fog för att kolla upp det lite närmare. För dig är det kanske bara tillfälliga “avvikelser”, men stress, mycket träning, graviditeter, amning och vegetarisk kost kan alla var för sig, och allra helst tillsammans, påverka menscykeln. Om du vill läsa på så är Jenny Koos, vulverinekoos på Instagram, ruskigt duktig på ämnet! Kram

 22. emma

  vid första anblick såg din nya tatuering ut som hår under armen haha! men det gick snabbt över 😛 SÅ SJUKT SNYGG!!!

 23. Malin

  Åh vad trist att läsa att du är ledsen! Försök att bara acceptera känslan och vara i den lite, det är okej att du är det och inte alls konstigt efter allt du gått igenom. Stor Kram! Vi är många som hejar på dig.

 24. Maria

  Jag har också en dotter på 4 år som sitter framåtvänd, ser inga nackdelar i det. Jag skulle inte vilja vara i hennes sits och sitta bakåtvänd då det ser väldigt obekvämt ut då hon är relativt lång. Däremot är det väldigt många länder där barn sitter framåtvänd från det att man byter från baby stolen. Men självklart tycker svenskarna om att klaga på allt som inte är exakt så som dem gjort etc. Lita på dig själv och hur ditt barn mår bäst, det är det viktigaste!

 25. Louise

  Jag är i precis samma sits med min dotter och bilstolen. Hon blir 4 nu i dagarna och vi kommer vända henne snart. Självklart vill jag att mitt barn åker säkert, men med en av dom största och säkraste bilarna på marknaden + säkraste stolen som går att köpa, så känns det ändå bra. Min dotter är väldigt lång och sitter inte bra trots en väldigt rymlig bakåtvänd stol. Jag förstår att ”ett brutet ben är bättre än bruten nacke”, som alla pekpinne-människor säger. Men man känner sitt barn och är dom ändå över 4 och kanske extra långa, så tycker jag att man ska ta hänsyn till det.
  Sedan kan jag också berätta det här: 3 veckor efter jag fyllde 4 (1994) så var jag och mina föräldrar med om en kraftig bilolycka, vi stod stilla vid ett rödlyse och blev påkörda bakifrån i 90 km/h. Jag satt bak i en bilbarnstol som gick över huvudet och klarade mig, fick ont i magen av bilbältet, men stolen fångade hela smällen. För att jämföra så blev min mammas ryggrad helt intryckt och hon blev förlamad från hals och nedåt. Extremt trauma, men det jag menar är – kunde dåtidens bilstolar fånga upp den kraschen så bör (hoppas jag) dagens bilstolar klara det ännu bättre.
  Kram!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men herregud vad sjukt… Får ont i magen av att läsa.. <3 Så hemskt 🙁 <3 stor kram till dig och vad bra att det gick bra för dig iallafall<3

 26. Josefin

  Fina du! Outfiten på sista bilden, vart är det ifrån? Tightsen du pratat om tidigare? Ibland har man ledsna dagar och det brukar bli bättre efter lite sömn. Älskar att läsa om dina vänner, så underbart med såna relationer. Känner att jag saknar en riktig bästis när jag läser dina inlägg.. Stor kram starkis!

stats