gabriellajoss

Gabriella Joss

Städa, städa

Vet ju att fler vill att jag ska skriva om städning så här kommer ett litet inlägg. Gjorde en superstädning här hemma i fredags och städade bland annat av madrasserna med bikarbonat. Bikarbonatets fördelar i detta är att den suger upp smuts och fukt.

Såhär gör du: 

– Av med alla sängkläder.

– Häll bikarbonatet i en sil och fördela jämt över madrassen

– Låt ligga i cirka 30 minuter

– Dammsug upp!

Är väldigt tillfredsställande att se den “klumpa” ihop sig med minuternas gång. Lite äckligt också! Visste ni att madrassen suger upp sjukt mycket svett och smuts från våra kroppar när vi sover? Börja inte googla som jag har gjort! Man blir så äcklad..

I Jasons rum är det alltid kaos på skrivbordet. Vi skriver ut bilder, ritar, målar, pysslar och pärlar. När Jolie är framme så målas det utanför och hela skrivbordet blir fullt av märken från pennor och kritor. Jag rensade ur en hel påse med papper som jag tog med till återvinningen och så rensade jag bland pennorna + rengjorde bordet noga. Blev så bra!

FÖRE: 

EFTER:

Och så allt papper som rensades bort:

Gillar ni inlägg om städning? Verkar ju som att många är lika intresserade som mig och det är så kul! Klicka på hjärtat i så fall. HÄR kan ni läsa mer om hur jag städar och grejer jag använder.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina Kyrk

  Använder madrasskydd eller kisskydd typ är det väl som jag tvättar en gång i veckan:D barnen har ju kissat i sängen några gånger så skydd har varit måste för oss. 😀

 2. Linnea

  Menar du själva madrassen alltså ”skummet”? Jag brukar iallafall tvätta överdraget i maskinen ganska ofta? Alltså den som är på bäddmadrassen, usch skulle aldrig kunna sova om den aldrig skulle bli tvättad i maskinen 😂😳 byter även sängkläder varannan/var tredje dag, om jag hade haft torktumlare hemma hade jag även tvättat täcken och kuddar en gång i veckan men har ju inte det så blir mer sällan 😩

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Jaa, precis! Eller själva bäddmadrassen liksom.. Det man sätter lakanet på! 🙂 ååh, smart att göra så! Förstår dig haha! Det blir ju äckligt så snabbt, kram!<3

stats