gabriellajoss

Gabriella Joss

Hur ska man göra för att inte vara rädd att man inte ska leva ihop hela livet?

Hej Gabbi! Du är så klok och har fötterna på jorden så jag ber dig om hjälp. Jag och min pojkvän har ett jättebra förhållande. Vi kompletterar varandra så bra, allt är stabilt och vi har en öppen dialog om allt. Men jag är så rädd att vi inte ska vara tillsammans hela livet. Att något ska hända. Så vad är dina bästa konkreta tips för att leva i nuet och inte oroa sig för framtiden? Kram!

Först och främst! Tack för så otroligt fina ord. Du anar inte hur glad jag blir! Kan börja med att skriva att detta nog är helt normala tankar och jag har själv haft dom. Jag är ett galet planeringsfreak och vill ha kontroll över aaaaallt i mitt liv. Men just kärlek och känslor kan man inte ha kontroll över. Hur gärna man än vill! Man kan ju såklart välja att inte agera på sina känslor men att styra dom åt något håll är helt omöjligt enligt mig iallafall. Man känner det man känner och så är det bara.

Man har aldrig någon garanti på kärlek. Jag valde att gifta mig när jag var nyfyllda 18 år. Folk frågade mig hela tiden hur jag visste att det var rätt. “Är du inte rädd att det ska ta slut?”. Jo, klart att jag är det men det skulle lika gärna kunna ske om jag gifte mig som 28-åring… Förstår ni hur jag tänker? Man kan aldrig bestämma vad man ska känna för en annan person eller vad den personen ska känna för dig. Klart att man kan anstränga sig och kämpa för sin relation. Det ska man ju göra! En relation kräver mycket tid och engagemang. Men finns inte känslorna där så är det ju lite som ett dött lopp. Är man inte kär så är man inte och tappar man känslorna så gör man det. Det är ingenting som man kan styra över och därför är det så jäkla viktigt att inte planera, kontrollera eller försöka styra känslor. NJUT av det du är i nu! Har ni det fint tillsammans så är det ju helt underbart för er båda. NJUT, njut, njut! Lev i nuet och var tacksam för det du har.

Klart att jag hoppades att mitt förhållande skulle hålla hela livet ut. Det var min målsättning och min plan. Annars hade jag ju aldrig gått in i relationen från första början. Jag trodde på oss och jag ville ha oss och vår relation. Jag älskade oss. Men saker och ting förändras och OM det kommer till en punkt där ni tillsammans eller någon av er känner att det är rätt att avsluta ert förhållande så kommer du att förstå varför det är rätt där och då. Och om inte det så kommer du att förstå varför det var rätt när det har fått gå lite tid efter separationen. Allt har sin tid och  man har som sagt ingen garanti på kärlek och känslor. Man växer tillsammans ibland, isär ibland och ibland så dör bara kärleken även om man kanske älskar varandra i grunden. Vad som är anledningen till att just ett par går isär kan ju skilja sig så otroligt mycket från par till par. Vissa kanske verkligen tycker det är viktigt att känna pirr i magen medan andra känner att det inte alls är lika viktigt men kanske bråkar om precis allt. Vissa kanske tappar attraktionen och andra kanske helt enkelt känner att planerna om framtiden inte går ihop. Ibland kanske man träffar någon annan och får känslor och ibland kanske man är så less på att vara i ett förhållande över huvud taget. Vi har alla våra anledningar till en separation och det finns inga rätt eller fel. Det som gör just DIG lycklig är det som är viktigt. Inget annat. Hade jag följt andras tankar om rätt och fel så hade vi nog förmodligen fortfarande levt i en relation. Men man ska följa sitt hjärta, man ska tillåta sig själv att känna och man ska våga tro på att magkänslan leder en rätt. Lyssna inåt och var ärlig mot dig själv + agera på det så kommer resten naturligt. Man är värd att vara lycklig. Och vad man nu blir lycklig av är bara upp till just DIG!

Men som svar på din fråga.. NJUT här och nu. Vi vet inte ens om det finns liv på jorden om tio år. Man vet ingenting. Man kan dö imorgon! Tänk vilket slöseri med tid att gå runt och oroa sig när man faktiskt har det bra här och nu? Är man kär och lycklig så finns det ju ingen bättre känsla i världen! Njut av den och våga göra det. Våga lita på er kärlek och våga lita på att ni kommer att vara i varandras liv så länge som ni är tänkta att vara det – oavsett om det är i tio år till eller för all framtid. Jag oroade mig också mycket och tänkte “tänk om vi gör slut i framtiden” och ja, det gjorde vi ju. Och det känns inte fel idag. Tvärtom! Även om det kändes så otroligt fel när jag tänkte dom tankarna. Saker förändras. Så är det bara och det är inget man kan styra. Det finns absolut ingen anledning att oroa sig för något som man ändå inte kan styra här och nu. Är man i något fantastiskt så ska man verkligen bara luta sig tillbaka och leva i det. Ta hand om dig och din relation, gör det du kan här och nu för att ni ska ha det bra. Och är det menat att ni ska vara tillsammans så kommer det att vara så. Och om inte… Ja, då kommer det att kännas RÄTT när det väl är dags att gå isär eller en tid efter det. Våga lita på livet!

Stor kram till er alla! Ha en fantastisk eftermiddag =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  Hej Gabriella!
  Jag har ett litet problem som jag själv inte vet över hur jag ska göra, så behöver lite råd. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i lite över 1 år och vi bor tillsammans. På den senaste tiden har jag fått så mycket humörsvängningar och varit på dåligt humör. Det kan vara att jag känner mig irriterad och drar mig undan, inte gosar på samma sätt, inte orkar med pussar eller ibland blir jag inte ens glad när han kommer hem eller när jag är i hans närhet. Jag har verkligen ingen aning om varför det är så. Jag är en person med mycket känslor men det är inte kul när det inte känns bra mellan oss. Jag är verkligen jätte kär och vill inte lämna honom men ibland kan jag tveka på vårt förhållande. Eller inte på vårt förhållande utan på mig själv. Jag vet inte vad jag själv känner eller vill. Vad ska jag göra? Vet inte ens själv och det är jätte jobbigt när det går ut på vårt förhållande? Kram på dig fina Gabriella och tack för allt du gör

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men åh vad svårt.. Tror du måste vara ärlig mot dig själv och försöka klura ut vad det beror på. Sitter det i dig? I honom? I er relation? Kanske terapi är ett bra alternativ? Eller prata ut om ni har några problem eller något? Kanske vara ifrån varandra ett tag? Att någon sover borta ett tag? <3 kram kram och allt kommer bli bra <3

stats