gabriellajoss

Gabriella Joss

Vad händer just nu?

– Barnen och jag hittar på aktiviteter hela tiden. Vi målar, håller på med lera, busar och leker lekar (var så längesedan jag var såhär extremt aktivt  i lekandet, haha), bygger med lego, bakar och gör pärlplattor och halsband. Känner typ att vi klättrar på väggarna och är tacksam över att vi har en hel gård att leka på iallafall. Direkt det är fint väder och minsta sol så slänger jag på oss alla ytterkläder och öppnar altandörren. Då blir det utelek i någon timme för kidsen medan jag passar på att bara sitta ner på en stol och känna solen i ansiktet med någon god smoothie eller en latte. Det är livskvalitet för mig.

– Köpte hem massor med vikter så att jag ska kunna träna hemma så mycket som möjligt. Ska ordna ett inlägg med hur jag brukar träna hemma till er i veckan!

– Sedan vi kom hem från Gran Canaria har min hy varit sååå upp och ner. Får finnar som plötsligt försvinner och så kommer det nya osv. Fattar iiiingenting! Har haft så fin hy så länge men sedan vi landade i Umeå igen har den varit i total obalans. Hoppas att det går över snart!

– Överväger att barnen ska få gå på förskolan från och med nästa måndag om det fortfarande är öppet för att lämna.. Hur resonerar ni? Håller ni era små hemma eller är dom på föris? Vore intressant om ni delade med er av hur ni tänker!

– Igår fick jag världens ryck på kvällen och beställde allt jag behöver och saknar. Kläder till barnen (dom växer för fort), det sminket som saknas, den hudvården som är slut, dom vitaminerna som snart inte finns i skåpet längre.. Så gick igenom lite hemma och fyllde på allt som börjar ta slut och behövs. Känns skönt! Här nedan ser ni min bästa concealer och min bästa hudkräm! Kanske därför jag har fått så dålig hy.. För att min älskade kräm har varit slut i typ två veckor… =)

– Drömmer mig redan tillbaka utomlands och är så glad att vi hann med en sista resa innan allt detta som vi lever i just nu. Kommer att kunna leva länge på vår fina resa.

– Tro det eller ej men jag har börjat sova mycket mer. I lördags somnade jag 03.30 men alla andra dagar på slutet har jag gått och lagt mig strax före midnatt. Ni som har hängt med ett tag vet ju att jag brukar gå och lägga mig vid 01-02 för det mesta så det känns väldigt bra! Är mycket mer utvilad och klar i huvudet om dagarna. Och nu när jag märker hur mycket bra sömnen faktiskt gör för mig så vill jag bara fortsätta att sova mer. Så från att sova typ 5 timmar per natt så sover jag nu typ 7 eller ibland till och med 8 timmar. Känns väldigt bra!

– Funderar på att måla en kalkvägg i barnens lekrum nu denna vecka när vi ändå bara är mest hemma hela tiden. Blir nog en ljusgrå i så fall! Varit sugen på att göra ett litet lyft där inne länge men inte riktigt tagit tag i det. Har ni tips på någon fin, ljusgrå kalkfärg?

Dagens kloka ord: 

Denna “just nu”-status blev ju väldigt tråkig men det händer ju inte så mycket spännande just nu när vi mest sitter hemma. Imorgon tänkte jag dela ett sååå gott recept på bananbröd (som dessutom är hälsosamt) som jag och kidsen bakade förra veckan. Ni måste lova att prova det om ni gillar bananer =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kiia

  Dina barn borde absolut stanna hemma då ni har möjligheten till det!! Ju mindre barn går på futis, desto mindre kan viruset sprida där. Det är inte bara dina egna barn som riskeras där utan också personalen och barn som inte har möjligheten att stanna hemma. Vi är alla tillsammans i detta så vi borde alla göra det vi kan, dvs stanna hemma!!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, alla gör ju sitt bästa och tänker att så länge barnen är friska och det inte är bestämt att man ska hålla hemma så får alla göra som dom vill, kram

 2. Jessica

  Nej varför, ha barnen hemma om ni har möjligt.. Vården hinner inte med ifall alla inte alla hjälps åt och stannar hemma.. Bor i Finland, här stängs allt ner för att ge vården en chans att klara av det. Tänk er vad som händer när alla blir sjuk samtidigt, kommer att sluta dåligt..

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, det är ju så <3 man får göra det bästa man kan och jobba tillsammans åt samma håll, kram

 3. S

  Jag pluggar i vanliga fall, men i o m de fysiska träffarna på skolan inte får ske så är det mycket distansplugg istället. Så mina barn är då hemma under dagarna, vår förskola är ju fortfarande öppen och verkar inte finnas någon anledning att det stängs just nu, men jag håller barnen hemma för att underlätta på förskolan. De kommer enbart gå de dagar jag jobbar (såklart ;)) typ inga dagar alls innan sommaren 😅

  Men mina barn är rastlösa så jag överväger kanske att ha dem typ som 15h barn under virusperioden. Det är ju trots allt 9-14 så de hinner få vara med vänner och inte river väggarna här hemma 😅

 4. Rebecca

  På förskolan där jag jobbar är de friska barnen på förskolan och de sjuka ( och de med sjuka familjemedlemmar) hemma. Från och med imorgon börjar en del komma tillbaka dock. Problemet hos oss är att personalen är sjuka eller vabbar, medan förskolebarnen håller sig friska, lite dålig kombo x)

 5. Linnea

  Nja jag hade nog inte lagt barnen på förskolan 😬 Alltså mina två går inte ännu på förskolan (2år och yngsta 7mån) . Jag Trodde först att det bara var en vanlig influensa osv men nu ser man hur sjukt många som faktiskt går bort och även barn som behöver ligga på intensiven. Jag håller mig hemma och tänker inte riskera att någon utav oss ska bli sjuk. Har endast vart ute på såna platser som är folktomma och hämtat hem mat 1 gång på tre veckor nu för att undvika allt. Tänker även att smittorisken kanske är mindre på förskolorna för dom som verkligen behöver vara där (Föräldrar med samhällsviktiga jobb) om dom som kan ha barnen hemma skulle ha det 😊

 6. E

  Håll dem hemma. Kan man jobba hemifrån håller man barnen hemma, något annat är själviskt mot dem andra som måste lämna. Kolla bara Norrbotten dom tror vi har 2000-5000 smittade i mörkertal. Säkert mer i Umeå.

 7. L

  Lämnar absolut inte mina barn på förskolan eftersom jag är föräldraledig med lillebror och då är det självklart att ha storasyster hemma. Jag tycker att alla som kan ska ha barnen hemma. Och eftersom du jobbar hemifrån så tycker jag inte ens att du ska överväga att lämna. Vi är i detta tillsammans. Ta ditt ansvar.

 8. Eve

  Jag jobbar på förskola som förskollärare i Gävle och här är alla barn fortfarande välkomna till förskolan. Vi som arbetar önskar dock att de som hade möjlighet att ha sina barn hemma skulle ha det. Detta får vi inte säga till vårdnadshavarna eftersom att de har rätt att ha sina barn på föris. Men vi har väldigt svårt att hinna med alla extra rutiner som kommunen ålägger oss samtidigt som vi är betydligt färre personal på plats (fler än vanligt hemma sjuka eller med vab). Och när vi inte hinner med alla extra åtgärder kan vi i praktiken inte hindra en eventuell smittas framfart så bra som vi önskar. Har du möjlighet så hade jag rekommenderar dig att ha barnen hemma. Hellre friska och uttråkade barn tänker jag. Nu vet jag inte hur stor smittrisken är i Umeå så jag kan såklart inte uttala mig om din situation. Du gör så klart det du känner är bäst för dina barn, men här hos oss har vi svårt att förstå varför föräldrar som kan ha sina barn hemma väljer att lämna dem när risken för smitta ändå finns.

 9. Lou

  Nej, jag kommer hålla barnen hemma. Är student och känner att jag har möjlighet att ha dom hemma trots att studierna blir lite svårare känner jag att det är min rättighet som medborgare att kunna göra det jag kan för smittspridningen. Så om dom så blir hemma till i höst så får det vara så.

 10. Isabelle

  Verkligen ett dilemma med barnen! Våra skulle börjat på förskola nu om två veckor men jag valde att ha dem hemma tills läget med viruset lugnat. För oss ett lätt beslut som kändes 100% rätt. Jag pluggar på distans och får sitta mer kvällstid istället 🙂

 11. Angelika Larsson

  Min dotter har varit hemma i snart 2 veckor, p.g.a. förkylning. Får ju inte lämna snoriga eller hostiga barn. Men vi försöker hitta på så mycket som möjligt här hemma 😊

 12. Louise

  Just nu tror jag att förskolorna behöver så mycket avlastning dom kan få. Även om det är öppet så har dom säkert personalbrist. Dels pga det men också att min 4-åring lätt får det jobbigt med luftrören så har jag mina tjejer hemma. Jag tycker man ska det om det finns minsta möjlighet, för att underlätta för förskolorna. Det är ju bara en period (förhoppningsvis). 🙂

 13. Frida

  Mitt stora barn går förskoleklass och har skolplikt, så han är på skolan. Mitt lilla barn är på förskolan ca 9 timmar i veckan (9-11.30, tis-tors). Jag studerar 100% så när lillan är på förskolan så sitter jag och skriver skolarbeten konstant för att inte hamna efter nu när all undervisning är på distans. Dom har nolltolerans för sjukdom på skola och förskola och besöksförbud (man får vänta i hallen medans fröken hämtar barnen) . Så dom är väldigt noga med att förhindra smittspridning. 😊

stats