gabriellajoss

Gabriella Joss

Frågor och svar

Vad har ni för rutiner hemma när det kommer till att tvätta händerna? 

Vi tvättar händerna direkt vi har varit ute någonstans och kommer in i hemmet. Det har vi dock alltid gjort och den rutinen har jag haft med mig sedan jag själv var liten! Förstår inte grejen med att tvätta händerna precis innan maten men inte efter att man har varit på affären eller ute i lekparken.. Då har man ju redan bakterier överallt och går runt och petar på allt hemma. Så ja, händerna tvättas direkt vi kommer hem. Och så tvättar vi innan maten + efter maten! Och efter toalettbesök sååååklart. Det är väl typ det! Och är vi iväg så försöker jag tvätta händerna mellan varje ställe vi är på. Är vi på gymmet så tvättar jag händerna på både mig och barnen innan vi åker därifrån exempelvis. Samma sak på mataffären! Går förbi toaletten och tvättar händerna på både mig och kidsen när vi har handlat färdigt ifall dom skulle få för sig att suga på fingrarna eller liknande på väg hem i bilen, haha..

Hur ska din drömman vara?

Utseendemässigt så gillar jag ju skägg och muskler och tatueringar typ. Och när det kommer till insidan så vill jag har en kille som inte är rädd att säga vad han tycker, som vågar säga ifrån och diskutera med mig och inte håller med mig om allt. Någon som vet vad han vill i livet, inte är rädd eller feg och vågar vara sig själv.. Någon som vill hitta på saker med mig, kan vara spontan med mig och typ klarar av mig över huvud taget. Tror att jag är rätt “mycket” som person och var jag är i livet och det behövs någon som är stark i sig själv för att det ska fungera. Tror nog att jag hade behövt en lite äldre kille (eller någon i samma ålder som är på samma plats som jag i livet med familjeliv osv) då jag som sagt bara är 24 men redan bor i hus, driver bolag och har två kids.

Vad äter ni för frukost/middag hemma? Behöver inspiration nu i karantäntider!

Haha.. Förstår att inspirationen inte är på topp när man ska laga massor med mat hemma hela tiden. Till frulle äter vi olika! Ibland blir det bananpannkakor, ibland kesoplättar, ibland gröt med äpplen som jag stekt i kanel och agavesirap + havremjölk.. Ibland får barnen macka medan jag äter äggröra typ. Vi varierar en del. Men är jag ensam hemma så blir det oftast typ två kokta ägg med massor av örtsalt och lite kvarg. Orkar inte avancera mer än så när kidsen är hos sin pappa.

Och lunch och middag varierar också.. Ibland blir det någon snabb variant på tacos, ibland någon gryta med typ ris… Gör ofta egna biffar med på typ halloumi och morot eller lasagne med linser, zucchini och västerbottensost. Ibland önskar Jason köttbullar och makaroner med ketchup och då blir det typ rivna morötter och ärtor på sidan för att dom ska få i sig lite grönsaker iallafall.. Vi åt hamburgare för någon dag sedan med sötpotatis i ugnen och vi gör en del pizza med! Försöker göra så olika som möjligt! Och så har jag frysen full med potatisbullar också som dom får äta med typ bönor (eftersom att vi inte äter bacon) och broccoli + rårörda lingon. Vi försöker variera oss!

Om du skulle få ändra en sak i ditt förflutna vad skulle det vara?

Oj, vad svårt. Typ ingenting! Jag tror på att allt som jag har gått igenom har format mig till den jag är idag. Däremot så har jag väl tappat min självrespekt några få gånger i mitt liv och där kan jag väl ångra att jag inte lämnade situationen tidigare istället för att försöka lösa något som inte ens låg i mina händer. Det kan jag ångra! Att jag har ansträngt mig för mycket och typ kört över mig själv helt för människor som inte varit värda det för fem öre egentligen.

Vilka är dom allra bästa hudvårdsprodukterna enligt dig? 

Jag älskar “special cleansing gel” från Dermalogica och deras “skin smoothing cream”. Och så tycker jag om ansiktsvattnet från Pixi! Behöver inte så mycket mer för att vara nöjd.

Hur kommer man över någon? 

Man inser och accepterar att den personen har viktigare saker i sitt liv än dig. Varför ska du ägna en sekund åt någon som inte vill vara med dig eller bryr sig om dig? Gråt ett tag och skit i det sedan. Dejta andra, skäm bort dig själv lite extra, häng med vänner och sysselsätt dig. Skriv en lista på alla negativa saker om den personen och vad den personen har sagt till dig och läs den när du blir minsta osäker. Det fungerar faktiskt väldigt bra. Och blir du ledsen så påminner du dig själv om att du inte kan styra en annan människas känslor och att du ändå inte vill vara med någon som inte vill vara med dig. Du är värd någon som vill ha dig lika mycket som du vill ha hen. Det viktigaste är att man kan vara trygg i att man har gjort det man själv har kunnat och att man varit öppen och ärlig med sina känslor. Mer än så kan man faktiskt inte göra. Livet går vidare! Allt ligger inte i dina händer och kommer aldrig att kunna göra det, kom ihåg det. Man ska inte klandra sig själv.

Vad är det allra viktigaste för dig i livet?

Att känna mig genuint lycklig.

Hur lång är du och vad väger du? 

Är 169 men brukar säga 170! Och vägde typ 68 kg sist jag vägde mig. I somras vägde jag 60 kg så det har ju hänt en del på muskelfronten om man säger så. Sedan brukar jag inte väga mig mer än typ två gånger per år när jag råkar komma åt en våg någonstans och blir nyfiken. Äger ingen själv och har inget behov av det heller. Så länge min kropp mår bra och jag känner att jag mår bra av det jag ser i spegeln så behöver jag inte jämföra siffror. Jag äter massor, tränar och njuter av att bara må bra i det.

Vad hade du gjort idag om du inte hade jobbat med sociala medier? 

Vad svårt fråga.. Alltså jag har INGEN aning. Hade kanske precis pluggat klart till något eller så hade jag jobbat inom försäljning/marknadsföring då jag tycker det är sjukt kul. Det var det jag gjorde innan jag sa upp mig för att satsa på mina kanaler. Nej, vad svårt. Har faktiskt ingen aning. Vad tror ni att jag hade gjort?

Hur började du tycka att träningen var rolig? 

I början fick jag släpa mig till gymmet.. Men bestämde rätt tidigt att jag ska se till att ta mig dit iallafall och när jag väl var där så fanns det ju inte så mycket annat att göra än att träna. Och efter ett par månader så kliade det i hela kroppen dom dagarna som jag inte tränade. Så nu är det en rutin och något som jag VILL göra. Så man får pusha sig själv i början och sedan kommer det rätt naturligt efter ett tag. Det är bästa känslan!

Fyra nyttigare snacks som du inte hade klarat dig utan? 

– Äppelklyftor med mandelsmör

– Grönsaksstavar och dipp

– Frysta vindruvor

Kesobröd (sååå gott alternativ till vanligt bröd och går så fort + är sjukt gott med smör, ost och grönsaker eller sylt, mmm)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
gabriellajoss

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej! Du som är en flitig användare utav brun utan sol, brukar du busa ryggen också eller skiter du i det? Och om du brukar göra det – hur i HELVETE gör du då isf??😂😂😄

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Kör ryggen med 😀 jag når faktiskt hela vägen runt men det är inte alla som gör det och det är svårt även för mig. Så att ta hjälp av någon är väl det bästa tipset jag kan ge, haha! Det är svårt som tusan! Haha! Kram <3

 2. Josefin

  Hej,
  Tack för underbar inspo! 🙂 Var är tröja och tights ifrån som du har på bilden som är tagen vid spegeln? Makalöst snyggt! 🙂

   1. Josefin

    Tack 💗 Hittar inte tröjan dock, skulle du kunna länka eller var det kanske längesen du köpte den? 🙈 Kram

    1. gabriellajoss
     gabriellajoss

     Den är någon månad från deras egna märke! NLY trend! Men den kanske inte finns kvar.. Kollade snabbt nu och hittade inte heller, kram <3

 3. Linda

  Jag försökte göra keso brödet…men det blev bara mjukt och klibbigt…gör jag dom för tjocka tro? hur mkt vatten är lite haha…kanske hade i för mkt 🙂

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Ja, kanske.. Vet inte! Mina blev jättebra. Dom ska ju vara mjuka men inte klibbiga liksom.. Hade rätt lite vatten i mina, kram <3

 4. Kattis

  Hej! Jag skulle så gärna vilja ha ditt recept på kesobröd.😍 Jag följer sen tidigare ditt recept på dadelbollar och dadelbrownies och är så nöjd med dem. Tack för all inspiration du sprider!

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Klicka på länken i inlägget där det står kesobröd så kommer du direkt dit <3 men åh, tack!! Blir så glad! 🙂

 5. Z

  Ser lite kul ut, ena handen med ugnsvante på och stadigt grepp om plåten.
  Och andra handen, Ptja lika stadigt grepp på plåten dock utan ugnsvante.

 6. Linda

  Hej, tack för en fin blogg? Kommer du och f bli tillsammans igen? Dejtar ni igen eller träffar du någon ny? 🙂 ha det fint kram 🌸💕

  1. gabriellajoss
   gabriellajoss

   Men tack snälla du <3 Vi dejtar inte 😀 om jag träffar någon är fortfarande något jag vill hålla för mig själv, kram :)<3

 7. Paulina

  Du är verkligen inspirerande som både mamma och kvinna! så fint att få läsa dina Kommentarer. Och åsikter ❤️ framförallt dina värderingar 💪🏼

 8. Sanna

  68kg?! Whut, lägg ned! 😂🙄
  Hade gissat på max 60kg! jösses vilken ämnesomsättning och metabolism du måste ha kvinna?! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙌🏼

stats